אחד הדברים המרגשים ביותר בעבודה שלי כמאמן הוא המפגש עם אנשים בעלי צרכים מיוחדים. לא כי הם "שונים", אלא משום שכשנותנים להם את המרחב הנכון – מתגלה אדם שלם, חזק, רגיש ומלא יכולות.
במהלך האימונים אני רואה שוב ושוב תופעה מרתקת: בזמן האימון, מול המאמן, המתאמן מתנהג באופן טבעי לחלוטין. הוא משוחרר, בטוח, מחייך, משתף פעולה. נוצרת מערכת יחסים שמבוססת על אמון, קבלה ונוכחות. אין מחסומים, אין מבוכה – יש חיבור.
אבל במפגש עם אנשים אחרים, במיוחד בסביבה שאינה מוכרת או שאינה מותאמת עבורו, אותו אדם עלול להיכנס למה שניתן לכנות "אלמות חברתית" – מצב שבו הוא נסגר, נלחץ, או פשוט מאבד את הנוחות הטבעית שהייתה שם רגע קודם. זה לא חוסר רצון לתקשר – זה עומס חושי, רגשי או חברתי.
אחד המתאמנים שלי, על הספקטרום האוטיסטי, סיפר לי שהוא עובד במפעל כשהוא מרכיב משקפי שמש. לא כהצהרה אופנתית – אלא כי התאורה שם מסנוורת אותו. הוא יודע שאנשים מסתכלים עליו כחריג. הוא מודע למבטים. אבל עבורו המשקפיים הם שכבת הגנה.. עוד "חוצץ" בינו לבין העולם שסביבו.

אסף לב – מאמן אישי לחיים
ואני מאמין – וזה משהו שאנחנו עובדים עליו יחד – שזה לא רק האור. לפעמים המשקפיים הם גם מסנן רגשי. חיץ קטן בין האדם לעולם.
לכן החלטנו על תרגול פשוט אך עמוק:
כל שעה – להוריד את המשקפיים לעשר דקות.
להיחשף.
להסתכל.
לתת לעין להעביר למוח את המציאות כמו שהיא – בלי מסננים.
זה תרגול של אומץ.
זה תרגול של הסתגלות.
וזה בעיקר תרגול של אמון – בעצמך ובעולם.

אימון חוויתי – כזה שזוכרים
דרך שמלמדת אותנו להתמודד, להתרגל, להשתפר – ובעיקר להמשיך לנוע.
כפי שכתבתי בעבר במאמרי לראות את האדם מעבר לאבחון – האבחנה היא רק תיאור. היא לא האדם. האדם תמיד גדול יותר מכל הגדרה.
חשוב לי לומר דבר נוסף, שהוא אולי המסר המרכזי:
האוטיזם, או כל ייחודיות אחרת, אינם בעיה שצריך "לתקן". הם צורת קיום. דרך חוויה. הסתכלות אחרת על העולם. וכשמביטים בזה נכון – מגלים שיש בזה משהו אפילו קסום.
הקסם מתגלה כשמתרחשים שלושה דברים:
מתאמנים
משתדלים
ומקבלים
מקבלים את עצמנו כפי שאנחנו.
מקבלים את האחר כפי שהוא.
ומקבלים את העולם – לא כפי שחשבנו שהוא צריך להיות, אלא כפי שהוא באמת.
כי בסופו של דבר – החיים עצמם הם המגרש האמיתי, האימון הארוך, העמוק והמשמעותי ביותר שיש; תודות
רוצים לשמוע עוד, מעוניינים לקבוע פגישה ולראות האם מעניין לנו לצאת לדרך ביחד . . בשמחה – אני כאן: 8993137 – 052
אסף לב: מאמן ומלווה אנשים עם צרכים מיוחדים,
מאמן מנטאלי, מאמן טריאתלון – "רצים עם אסף"

חידוד מנטלי – אסף לב
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.
4 Comments
האמת שבמפעל עדיף לשים משקפי מגן, במיוחדת אם מדובר בעבודות מתכת או אלקטרוניקה,
אבל משקפי מגן ולא משקפי שמש
הבחור שם משקפיי שמש כדי ליצור חציצה נוספת מול העולם . . וזאת באמתלה של הפנסים מסנוורים אותו.
בדרך זו הוא למעשה מבודד את עצמו מהסביבה וכן, כך נוח לו יותר להרגיש "שונה" ואחר בלי לתת הסברים לכך . .
המאמץ שלי כמאמן כמלווה לחיים הוא לתרגל אתו את השונה אבל גם את הדומה, את ה "כן חברתי" וכן סוציאלי.
הדבר משמעותי מאוד בארגון עבודה והשאיפה היא כן לתת לו להרגיש חלק מהקבוצה ומכוחה להפוך את הארגון ליעיל ותכליתי יותר וכמובן אותו בתוך המיקרו הזה.
שותף כלכלי – חברתי, ככל שניתן.
רב תודות,
אסף
ממליצה על אסף לב מספר 1
אין על החיוביות שבו והאנרגיה שלו
ההקשבה לגוף ולנפש
וההתמדה .
המון תודה דניאלה יקרה,
אסף