קוראים יקרים,

האתר של אסף לב משרת שתי מטרות חשובות: פעילות גופנית והקפדה על תזונה בריאה ומבריאה – לשם חיזוק מערכות הגוף ובמיוחד מערכת החיסון. והרי כלל ידוע הוא ש"נפש בריאה בגוף בריא". אני מתאמנת כמה פעמים בשבוע בחדר כושר ורואה במו עיני מתאמנים ואף מאמנים שעדיין לא הפנימו את חשיבות התזונה בבניית הגוף. הם מעדיפים לאכול בהפסקות "מילקי", פסק זמן, קרואסונים וכו'. הסבר הגיוני יכול לעתים לשכנע אותנו לשנות הרגלים רעים; אקווה שמאמר זה יתרום במשהו להקניית הרגלים חדשים.

רצים עם אסף – ספורט כדרך חיים – גשם, שמש וכן, כצ'ופר ביום הולדת . . .

עם חברים ביום הולדת

השפעת סוכר ופחמימות מזוקקות על הבריאות: האם אתם כמהים לקפה, לסוכר או לפחמימות בשעות אחר הצהריים ? האם אתם סובלים ממצבי רוח ? מעייפות מתמשכת, מזלילה בלתי מוסברת ?  קפה, סוכר ופחמימות מזוקקות, הם הסיבה ברוב המקרים – שלושת אלה, ממכרים בדיוק כמו הרואין וקוקאין.

הם מעלים את רמת הסוכר בדם במהירות, ולאחר זמן קצר גורמים לנפילתו. כל אילו משפיעים נפשית וגופנית ויש להם השלכות רציניות על התזונה ובריאות הגוף. איך זה קורה? על הלשון שני קולטנים למתוק (סוכר). בימי קדם לא היה קיים סוכר, היו רק פירות טריים ויבשים, ירקות מתוקים (בתקופה מאוחרת יותר) ודבש (בצמצום). ריבוי צריכת סוכר ע"י האדם המודרני הביאה לכך שקולטני הלשון אינם יכולים להכיל את כמויות הסוכר, לכן השליטה עוברת למרכז ההנאה במוח (האחראי להיקשרות לקולטנים ממש כמו בסמים). לכן, השפעת צריכת הסוכר עלינו הינה הרסנית. היא גורמת להשמנת יתר, לסוכרת נעורים וסוכרת מבוגרים, שומנים בדם, סרטן, מחלות לב, עששת שיניים, קנדידה, מחלות חניכיים, אלכוהוליזם, נטייה לדיכאון, הפרעות קשב ועצבנות ועוד. סוכר מחליש את המערכת החיסונית ומעודד יצירת תאים סרטניים. אלו האחרונים צורכים כמויות גדולות של סוכר כדי ליצור אנרגיה עבורם בדרך ההתססה.

תעשיית המזון המודרני משופעת במוצרים עתירי סוכר. רוב הציבור לא יודע למשל שברוב דגני הבוקר יש כ-40% סוכר. סוכר מצוי גם באופן סמוי במזונות שונים בין אם הם אפויים, מטוגנים, מבושלים, קפואים, משומרים או מיובשים. מדוע ? פשוט מאוד, סוכר הינו משפר טעם מעולה.

הפחמימות נוצרות בצמחים בתהליך הפוטוסינתזה, שבמהלכה מיוצר גלוקוזה (שהוא חומר אורגני) מפחמן דו חמצני וממים (שהם חומרים אנאורגאניים), בסיוע אנרגיית אור השמש. פחמימות מצויות בכל חלקי הצמח, אך הן נאגרות בעיקר בשורשים ובזרעים כחומר השומר את העמילנים. העמילן מתפרק לרב -סוכרים, דו סוכרים וחד סוכר (גלוקוזה). הפרוק מצריך הורמון בשם אינסולין לשם הכנסת הסוכר לתאים. בהיעדר כמות מספקת של אינסולין, רמות הסוכר בדם עולות, תופעה מסוכנת העלולה במשך הזמן לגרום לנזק בלתי הפיך לאיברים פנימיים של הגוף. כלומר, גם אכילה מרובה ומוגזמת של פחמימות (מזוקקות אך גם מורכבות) עלולה לגרום לנזק.

בכל זמן נתון יש לנו בכבד 300 גרם גליקוגן (שהוא מחסן עמילן להפיכתו מאוחר יותר לסוכר). במחזור הדם יש לנו בסביבות 10 גרם גלוקוזה זמינים. לאחר ארוחה, הלבלב מפריש הורמון בשם אינסולין, שתפקידו להכניס גלוקוזה לתאים. על גבי התאים יש קולטנים. אצל אנשים עם אי סבילות לאינסולין, הקולטנים לא מגיבים להורמון זה, ואז רמת הסוכר בדם נשארת גבוהה. אכילת סוכר ופחמימות מזוקקות בכמות רבה, מכבידה מאוד על פרוק יעיל של השומנים הנאגרים בגוף. זו הסיבה שלאנשים החולים במחלת סוכרת יש נטייה להשמנה. צמצם כמויות הסוכר והפחמימות המזוקקות והחלפתם בפירות טריים, פירות מיובשים וממתיקים טבעיים תורמים לבריאות הגוף והנפש.

שלכם, עדנה מינץ ובאדיבות הירחון "חיים אחרים" מקבוצת מוטו תקשורת.

הכותבת היא תזונאית, יועצת בתזונה טבעית, מייסדת חוות הבריאות "מצפה אלומות" ומומחית בשיטת אן ויגמור
אשמח לקבל משוב בדוא"ל mintzedna@gmail.com

תודה רבה לעדנה על ששיתפה אותנו במאמר חשוב זה.
עוד על ניקוי הגוף מרעלים ניתן לקרוא כאן

הצטרפו אלינו בפייסבוק 

ערוץ היוטיוב

אימון וליווי מנטאלי – ליצירת קשר לחצו כאן

לוגו חדש